N8 Şampiyonası İstanbul Aday Belirleme Turnuvası – 2020

Ankara Go Oyuncuları Derneği inisiyatifiyle 6 Go derneğinin bir araya gelmesiyle başlayan N8 Şampiyonası dernek üyesi adayların yarışmasıyla gerçekleşecek. Her derneğin birer katılımcı oyuncu ikişer de aday oyuncu bildirmesiyle 8 kişinin tamamlandığı turnuva detaylarına https://agod.org.tr/etkinlikler/n8-dernekler-sampiyonasi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Go Oyuncuları Derneği’ni temsilen katılacak oyuncunun seçimi için ise bir öneleme turnuvası düzenleniyor. Turnuvaya katılan oyuncular arasından:

  • halihazırda İstanbul Go Oyuncuları Derneği Üyesi olma,
  • 19-20 Aralık 2020’de gerçekleşecek N8 Turnuvasına 2 gün ayırabilme,
  • yönergede belirtilen bir kamera sahibi olma ya da temin edebilme (yoksa İstanbul Go Oyuncuları Derneği’nden ödünç alabilme),

şartlarını sağlayabilenler turnuva sonucunda çıkan sıralamayla görüşülecektir. Görüşme sonucunda kabul eden oyuncular N8 düzenleme kuruluna bildirilecektir.

Ne zaman?

6 Aralık 2020 Pazar günü saat 13:00’da ilk karşılaşmaları başlayacak turnuva için oyuncuların saat 12:45’te İstanbulGo Discord kanalında ve KGS Türk Odası’nda hazır bulunmaları gerekiyor.

Nasıl?

Turnuvanın eşleşme ve işleme sistemi kayıtlara göre belirlenecektir. Kısa sürede olabilecek en sağlıklı sonucu almak için katılımcı nüfusa bağlı olarak İsviçre ya da McMahon sistemlerinden biri tercih edilecektir. Tur sayısı da yine katılımcı nüfusa bağlı olarak 3 ya da 4 tur olacaktır. Bunun için katılma ihtimali olan ilgililerin önceden kayıt olmaları önemlidir.

Kurallar

Türkiye’de çoğunlukla turnuvalarda geçerli AGF turnuva sistemi ve AGF genel turnuva kurallarının yanı sıra turnuvaya has koşullar şöyledir:

Oyun kuralları:

Japon usulü sayma ve oyun kuralları geçerlidir.

Avans ve Komi:

Şampiyona için hazırlık turnuvası olma özelliği nedeniyle tüm oyunlar avanssız ve 6.5 puan komi ile oynanacaktır.

Turnuva sistemi:

Katılımcı nüfusun büyüklüğüne göre İsviçre ya da McMahon turnuva sistemi seçilecektir, kullanılacak sistem ve tur sayısı turnuva günü İstanbulGo Discord kanalı üzerinden duyurulacaktır.

Sunucu:

Yapılan anketin N8 şartlarına da uygun olmasına istinaden maçlar K Go Sunucusu (alternatif arayüz kullanmak isteyenler için https://shin.gokgs.com ) üzerinden oynanacaktır.

Süre

Tur sayısı:

Katılımcı nüfusun büyüklüğüne ve seçilecek turnuva sistemine bağlı olarak 3 ya da 4 tur.

Oyun süresi:

30 dakika ana süre ve 3 adet 20 saniye byoyomi (30min. + 3 x 20sec. byoyomi)

Kayıt

Turnuva herkesin katılmasına açık olmakla beraber önkayıtlar turnuvanın hızlı başlaması ve koordinasyonu açısından önemlidir. Katılma ihtimali olan oyuncuların mutlaka önceden kayıt olarak organizasyon ekibine yardımcı olmalarını önemle rica ederiz. Kayıt için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Kayıt için aldığımız bilgiler kayıt teyidi için burada yayınlanmak ve turnuvanın gerçekleşmesi ve yürütülmesi dışında bir amaçla kullanılmayacaktır.


    Eğer varsa ve biliyorsanız organizasyonun doğru bildirimde bulunması için eklemenizi rica ederiz. Bilmiyorsanız https://europeangodatabase.eu/EGD/Find_Player.php adresinden bulabilirsiniz. Yoksa boş bırakınız.


    Turnuvaya katılmak için kullanacağınız KGS kullanıcı ismi. Bu ismin yönergeye uygun olduğundan lütfen emin olunuz.


    Kayıt formunun bize ulaştığına dair e-posta bu adrese gönderilecektir.


    Acil durumlarda size doğrudan ulaşabilmek için kullanılacaktır.


    Turnuvadan nasıl haberdar oldunuz? Ya da katılmanızda etkili olan birisi varsa lütfen belirtin, bu bilgi Turnuvayayar özel ödülü için kullanılacaktır.


    Katılımcı listesi:

    SıraAd SoyadSeviye
    1BanuKibar9 Kyu
    2MerveGürcan9 Kyu
    3FettahYalicli5 Kyu
    4ErtuğAkkol1 Dan
    5BerkBaşgöl2 Kyu
    6SemihBilki9 Kyu
    7NalanKayacan8 Kyu
    8VolkanBurç5 Kyu
    9BerkeÜner9 Kyu
    10MeltemSari20 Kyu
    11ServetDaşdemir2 Kyu
    12EtkinÖzgan9 Kyu
    13MustafaUztürk10 Kyu
    14İlknurGürşen10 Kyu
    15EgeKöse1 Dan
    16DoğaçKöse1 Dan
    17BernaSalman20 Kyu